Kurk ondervloer voor vloeren

 Natuurlijke kurkproducten

Natuurkurk - een materiaal voor interieurafwerking, decoratie en ondersteuning van de isolatie van kamers

Kurk is gemaakt van dode cellen gevuld met lucht. Hun celwanden zijn houtachtig, ze hechten nauw aan elkaar en zijn bovendien bedekt met een dunne laag organische verbindingen van vette aard. Hierdoor is het weefsel ondoordringbaar voor vloeistoffen en gassen. Bovendien heeft het enkele schimmelwerende eigenschappen, waardoor het resistent is tegen hun voortplanting. De constructie van kurk beïnvloedt de unieke eigenschappen ervan, waaronder:

- ondoordringbaarheid voor vloeistoffen en gassen, waardoor het niet nat wordt en er zich dus geen schadelijke micro-organismen zoals schimmels of bacteriën in kunnen vermenigvuldigen;

- lichtheid - waardoor natuurkurk als zelfklevend behang aan de muur kan worden bevestigd;

- veerkracht en flexibiliteit - dit zijn eigenschappen die het montageproces van kurk positief beïnvloeden, zelfs in de vorm van expansiestrips;

- thermische en akoestische isolatie - beschermt het interieur tegen overmatig warmteverlies, wat vooral in de winter wenselijk is, het beschermt ook de ruimte tegen trillingen veroorzaakt door geluid, daarom wordt het soms gebruikt als materiaal voor geluidsisolatie van kamers;

- Ik veroorzaak geen allergieën, omdat het geen pollen, stof en andere deeltjes absorbeert die de slijmvliezen en luchtwegen van mensen met allergieën irriteren.



Diverse producten van KOREX International

Kurk aan de muur

De kurk voor de muur dient als thermische isolator van de muren en beschermt de kamers tegen kou. Het kan ook gebruikt worden in de vorm van zelfklevend behang, wat erg smaakvol aan de muur staat.

Kurk onderlaag

Natuurkurk wordt ook gebruikt als kurk onderlaag voor panelen, parket of tegels. Zijn belangrijkste taak is het dempen van trillingen en zorgen voor de juiste temperatuur. Bovendien egaliseert de kurkplaat onder de vloer het oppervlak en dempt het kraken van houten vloeren.

Kurken planken

Ze zijn vaste uitrusting van huishoudens, kantoren en scholen. Dit is de perfecte plek om belangrijke notities, telefoonnummers of adressen op te bergen. Ze helpen met onderwijs en plezier.

Kurken voor wijn en andere flessen behoren zeker tot de meest populaire producten gemaakt van deze grondstof. De methode om alcoholen te kurken wordt al duizenden jaren gebruikt en het is nog steeds de voordeligste manier om likeuren te bewaren.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Producten van kurk